Terug in de tijd

Als jonge enthousiasteling begon Erwin van Dijk met sleutelen in de Renault garage van de eigenaar Zoet in Elburg Daar is de basis gelegd voor het ontstaan van Zoet Racing. Als dankbetuiging aan de Chef en zijn monteurs voor het overbrengen van geduld, passie en veel kennis kreeg ons bedrijf de naam Zoet Racing. De opgebouwde kennis werd uitgebreid door ervaring op te doen, er werd veel gewerkt aan auto’s en met al deze kennis werd Zoet Racing opgericht.
Natuurlijk is de ultieme Renault de Alpine, Erwin kocht al op jonge leeftijd een Alpine en werd lid van de Alpine groep en leerde alle Ins en Outs van deze bijzondere auto, aldus Erwin: “of de Alpine onze specialiteit is? Dat kun je wel zeggen ja.” Er is passie voor elke auto ontstaan Zoet Racing is gegroeid als bedrijf en ontvangt elke auto voor zowel onderhoud, restauratie in/of verkoop. Van klassieker tot nieuwe auto’s. De passie voor Alpine staat extra hoog in het vaandel nu Zoet Racing de nieuwe Alpine gaat verkopen.

 

Racen is ons leven

 

Wat begon met sprint-races op circuit Lelystad, werd in 2001 omgezet in een officieel door FIA erkende internationale racelicentie.
Er volgde verschillende race seizoenen in verschillende klassen. Zomeravond competitie met een Renault 5 en een Alpine Renault. In 2007 werd de race ambitie serieuzer en namen we deel aan het youngtimer kampioenschap.
In 2008 werd er een serieuze gooi gedaan naar het kampioenschap met de bestaande middelen.
Na deze ervaringen kwam er een belangrijke conclusie tot stand: We willen professioneler om zo de partners beter van dienst te kunnen zijn op de circuits. Er werd een grotere/luxere tent met bijpassende vloer, tafels en stoelen aangeschaft. Ook werd de catering tot een hoger niveau gebracht.
Dit met een doel.

Supercar Challenge

In 2009 wil Zoet Racing deelnemen aan een seizoen Supercar Challenge met een Lotus Exige.
Er ontstond een wereldwijde crisis waardoor dit helaas niet is gelukt.
Om toch de start te kunnen maken in de Supercar Challenge,
hebben we een auto van een gastcoureur gerund.
Ervaring werd een groot kernbegrip in dit seizoen en een belangrijk onderdeel dat mee genomen werd naar de volgende jaren.

Als specialist in het restaureren van Alpine Renaults kwam de oude auto van Jan Lammers op ons pad.
Deze auto is volledig door Zoet Racing gerestaureerd en in ere hersteld naar de originele specificaties.
De handtekening van Jan Lammers op het dashboard vult ons met trots en is onvergetelijk.
De Deelname aan de Classic Le Mans met deze prachtige wagen,
was het hoogte punt van 2013.

 

Historische Grandprix van Zandvoort

 

In 2014 zijn wij als team uitgenodigd om ons te presenteren en deel te nemen aan de Historische Grandprix van Zandvoort.
De zeldzame Alpine van Jan Lammers werd gebruikt als demonstratie-auto door de organisatie.
Dit jaar is het dan ook zover onze droom wordt werkelijkheid we rijden mee aan de Supercar Challenge met de Lotus Exige. Als kers op de taart werden er veel overwinningen geboekt en een 2e plaats binnen het kampioenschap binnen gesleept.

Team Zoet Racing mag trots zijn op zijn debuut jaar in 2014, zij kwamen professioneel, serieus en waardig voor de dag.

Goede doelen

In 2015 heeft Zoet Racing opnieuw deelgenomen aan Historic Grand Prix van Zandvoort.
Dit keer nam Zoet Racing deel aan dit evenement door zich in te zetten voor stichting groot hart.
Zoet Racing werkt graag samen met goede doelen om zo de glimlach van zieke kinderen en hun familie weer terug te toveren op de gezichten.
Wat is er nou mooier om dit met je passie te kunnen bereiken?

 

Mitchell van Dijk

 

In augustus 2008 komt er een klein mannetje op de wereld, Mitchell van Dijk. Niet heel wonderbaarlijk deelt deze man dezelfde passie als zijn ouders. Auto’s en racen.
Het ventje is amper 6 weken oud wanneer hij meegenomen wordt naar het circuit in Assen waar zijn vader een wedstrijd mee reed in zijn klassieke Alpine. Zo klein als Mitchell was zo geweldig vond hij zijn eerste ervaring met de autosport. Tijdens de GrandPrix van IJsselmuiden was het dan eindelijk zover Mitchell mocht meerijden met zijn vader in de klassieke Alpine.
Op ditzelfde evenement stond er een minikart bij een ander raceteam. Mitchell klom erin helaas was hij nog te klein om bij de pedalen te kunnen.
De eigenaar van dit kartje gaf een telefoonnummer van Frank de Wit hij had nog een micro kartje staan waar Mitchell wel in moest passen. Kort daarna reed Mitchell met een grijns van oor tot oor en een helm die bijna groter was dan hij zelf rond op een afgesloten terrein. Hij vond het geweldig.

KCL kids city tour

Op Historisch Zandvoort in 2014 maakte Mitchell samen met René Lammers (zoon van) kennis met de KCL kids city tour, daar probeerde deze twee aanstormende talenten het karten uit, ze haalde elkaar in en hadden een top dag! Vervolgens werd Mitchell in geschreven voor de kartschool op het kartcircuit van Kartcentrum Lelystad. Zowel de beginners als gevorderde cursus werd in één keer behaald en Mitchell gaat door met het ontwikkelen van zijn talent. Hij gaat mee rijden met competities, net als zijn vader. Met een 5e in het eindklassement van de zomeravondcompetitie liet Mitchell zijn ouders nadenken om mee te gaan rijden aan het Nederlands kampioenschap karten. Het proef NK op Bergum was een ideale kans om ervaring op te doen en te kijken of Mitchell al klaar was voor grote kampioenschappen. Het blijkt dat Mitchell een echte van Dijk is. Hij neemt alleen genoegen met de hoogste treden van het podium en laat zijn talent aan de buitenwereld zien.

“Ik wil de nieuwe Max Verstappen worden” aldus Mitchell van Dijk.